Hebt u er wel eens bij stilgestaan dat de voeten de basis zijn van het menselijk lichaam en dat zij dus een belangrijke taak vervullen tijdens ons leven?
Man, vrouw, jong en oud; iedereen heeft baat bij een goede voetverzorging. Maar wanneer krijgen uw voeten alle aandacht die ze verdienen?

Pas wanneer de nagels pijnlijk worden of het eelt branderig aanvoelt of die likdoorns begint te steken. Met een goede en regelmatige voetverzorging kunnen deze problemen voorkomen worden.


En wist u dat indien uw voeten pijn doen, uw gehele lichaamshouding ongemerkt verandert, waardoor er nek- of rugklachten kunnen ontstaan.

Een medische pedicure bestaat uit het screenen en ontsmetten van de voeten. Bij een eerste bezoek wordt een vragenformulier ingevuld waarbij duidelijk wordt aangeduid of we hier met diabeten, reumapatiënten, allergieën en bloedverdunners te maken hebben.

De nagels worden dunner gemaakt, correct (recht) geknipt, gereinigd en gevijld.

Daarbij wordt aandacht besteed aan kalk-schimmel nagels, afwijkingen aan de nagelplaat, nagelwallen. Bij ingegroeide nagels wordt een medisch advies gegeven, en desgewenst afgewerkt met tamponnages of nagelbeugel.

Nadien wordt de huid bekeken. Overtollige eelt wordt verwijderd, met aandacht voor likdoorns, kloven en wratten.
Bij likdoorns wordt uiteraard een drukvrij verband of een orthese geplaatste om ‘hervallen‘ te voorkomen. Ook de oorzaak van uw likdoorn wordt onderzocht.

Er wordt een blauwafdruk gemaakt om na te gaan welk voettype u heeft en deze wordt jaarlijks opnieuw gemaakt. Zo kunnen we u de juiste sokken en schoenen aanraden.

We gaan echter niet invasief te werk, dit betekent dat we geen ingrepen of operaties verrichten, dit is namelijk de taak van gespecialiseerde dokters.