Het hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten.

Veel punten op de voet corresponderen met organen, gewrichten en klieren in het lichaam en worden ook wel reflexzones genoemd. Door middel van druktechnieken op de voeten worden deze zones gestimuleerd.

Voetreflexologie is een holistische behandeling. Dat wil zeggen dat men niet werkt vanuit de klachten, maar vanuit de mens als geheel. De behandeling laten geestelijke en lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen door het aanspreken van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Bel ons voor informatie!

Tevens heeft de therapie een preventieve werking om ziekte te voorkomen. Stress is immers een belangrijk probleem in hedendaagse ziekten. Door de ontspannende werking van voetreflextherapie kan stress sterk worden verminderd of zelfs verdwijnen.

Iedereen reageert op de behandeling op zijn eigen, unieke manier. Ieder mens is tenslotte uniek. Soms kan er een verergering van de klachten optreden voordat deze verminderen of verdwijnen.

Dit is heel normaal. Voetreflexologie is in principe voor iedereen geschikt. Het is een methode die eenvoudig toe te passen is zonder hulpmiddelen.

Bovendien is het een heel veilige methode voor volwassenen en kinderen.

Voetreflexologie kan onder andere helpen bij: nek-, rug- en schouderklachten, darmklachten, vermoeidheid, hoofdpijn en migraine, neerslachtigheid, spier- en gewrichtsklachten, slaapstoornissen, ademhalingsproblemen, …

Verder is voetreflexologie geschikt om je beter te leren ontspannen, je weerstand te optimaliseren, je persoonlijke balans terug te vinden.

De therapie is complementair. Dat wil zeggen dat dit een aanvulling kan zijn op behandeling bij een arts. Het vervangt dit niet.

Bij acute klachten wordt er meestal 1 of 2 keer per week behandeld. Chronische klachten duren langer voor er effect is, 1 keer per week of om de 2 weken is voldoende. Als onderhoudsprogramma voldoet 1 behandeling per maand.